Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

The Warrior

thewarrior.gif Diskett Last ned The Warrior (145 Kb)

Forord

En herlig sommerdag i 1998 tenkte jeg at det var på tide å dra seg innendørs i skyggen og lære seg å programmere. På den tiden spilte jeg flere av de gode, gamle tekstbaserte spillene som Zork, Collosal Cave, Humbug og deres like. Det slo meg at disse spillene var sinnsykt vanskelige, så jeg satte meg som mål å mekke et spill som var litt lettere og akkurat slik jeg ville ha det slik at også jeg en gang kunne komme igjennom et slikt spill. Innen sommeren var over, var den første spillbare versjonen av The Warrior klar. Utover høsten og vinteren kom det nye versjoner fordi det var så jævla stappet fullt av småfeil. Alle muligheter for å få uendelig antall poeng måtte elimineres for en mest mulig korrekt highscore-liste (å jada), og dette er noe av grunnen til at poeng ble utelatt i oppfølgeren. Et stykke ut i 1999 kom den siste versjonen, og spillet innehar derfor et par sjarmerende utdaterte e-postadresser og hyperkoblinger.

... og dermed

Spillet ble umiddelbart lagt ut på nett, og ble en braksuksess i det langstrakte land. Folk i alle aldre registrerte seg som The Warrior-spiller (dette var nødvendig for å komme inn på highscore-listen, du aner ikke hvor mye tull og kjas det var med alt mulig). Jeg tror jeg telte 200 registreringer før jeg begynte å gi faen i det. Samtidig kan man jo regne med at bare en liten brøkdel av de som lasta det ned faktisk gadd å registrere seg, så alt i alt var det en søt liten horde med folk som lastet det ned. Det var vel også derfor jeg gadd å lage en oppfølger. The Warrior ble altså tatt godt imot, og det er vel ingen grunn til at tragisk.coms lesere ikke også skal få nyte godt av dette spillet.

Historien i spillet

Du spiller en kriger. Derav The Warrior. Nei, dæven! Hvorfor spillet ikke heter Krigeren ettersom det er på norsk, kan man jo saktens spørre seg. Gå inn i deg selv (nei, ikke på den måten) og se om du kanskje finner svaret der. Uansett, en kriger er du, og forhistorien er slik at en ond mann ved navn Herpes har kuppet kongedømmet etter å ha drept den snille Kong Nemo. Herpes er slem og må avsettes, men ingen tør. Av en eller annen grunn tør du, sikkert fordi du er en kriger. Etter hvert vikles du dypere inn i handlingen og må gjøre forskjellige ting for å gjøre det som er din plikt, nemlig å redde landet Phantasma fra Herpes' faste grep ...

Spillemåte

The Warrior er gruelig enkelt når alt kommer til stykket. Du har alt fra 1 til 4 valg over hva du skal gjøre, og med lagrefunksjon skulle det ikke være et altfor stort problem. Det er dog blitt sagt at det hjelper å kjenne meg personlig for å vite hvordan man skal tenke i dette spillet. Her har vi jo muligheten til å sparke ned ei bondekone, gjøre en kjempe til din falske venn for å rundstjele huset hans etc. Ærlighet varer sjelden lengst, men timingen må være rett. Last ned spillet og kos deg. Det er gratis og dessverre lovlig.